covid-19

Sidan är uppdaterad 28 februari 2021.

Lätt att omboka eller avboka!

Tvekar du att anmäla dig till en kurs för: ”Tänk om jag blir sjuk”? Får jag pengarna tillbaka då eller måste jag fixa läkarintyg??”. Vi har temporärt ändrat våra villkor och gör det lättare för dig att om- och avboka din plats om du känner dig krasslig! Känner du dig det minsta krasslig – stanna hemma! Du får gå kursen vid ett annat tillfälle eller få pengarna tillbaka. Inget läkarintyg krävs.

Våra kurser går som vanligt!

Men självklart håller vi oss uppdaterade vad det gäller covid-19 och hur vi ska agera. Vi följer rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och vi läser uppdateringarna på både deras sida och på krisinformation.se.

Vi anser att säkerhet är viktigt och vi vet att mountainbiking kan vara en utsatt sport vad det gäller skador. Men vårt koncept Back 2 Basic Riding innebär att vi tar hänsyn till den risken och anpassar lärandet så att risken minimeras till, i princip, obefintlighet. Blir det ens kul då? Blir det ens några utmaningar? Japp, det blir det!

Du kommer ändå att utmanas och utveckla din åkning, men i rätt takt! Det innebär att en inte behöver oroa sig för att belasta sjukvården i onödan i dessa tider.

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att vi rör på oss. Gärna utomhus.
”Fysisk aktivitet är bra för folkhälsan och idrott och träning ska därför fortsätta, anser Folkhälsomyndigheten…Däremot kan aktiviteterna behöva anpassa för att minimera risken för smittspridning, exempelvis genom att träningen sker utomhus.”
Källa: krisinformation.se, https://www.krisinformation.se/nyheter/2020/mars/folkhalsomyndighetens-rad-om-traning-och-idrott/

I dessa tider behöver vi hålla immunförsvaret i tipptoppform. Hur gör vi det då? Jo, vi undviker onödig stress och tränar i lagom doser. Våra kurser fokuserar på Back 2 Basic Riding som innebär att vi jobbar med grunderna. Vi tränar i något lugnare tempo och vi jobbar med bike skills, ride skills och mind skills. Konditionen kommer på köpet.

Vi jobbar utan intervaller och höga farter vilket gör att skaderisken minimeras. Förutom det får din kropp och immunförsvar en boost av att du rör på dig men inte utsätter den för onödig stress genom att pressa dig till bristningsgränsen!

Här lämnar vi över till ditt personliga ansvar. Vi hänvisar till information på folkhälsomyndigheten.se och krisinformation.se. Det finns mycket information i omlopp och det är viktigt att välja sina källor. Detta är myndighetsinformation och det är den vi rekommenderar.