Gruppindelningar

Gruppindelningar

Bikes n’ Brains vågar sätta standarden!

Här hittar du beskrivningen av gruppindelningarna. Alla våra kurser ges enligt Back 2 Basic Riding-konceptet och det betyder att vi jobbar med cyklingen ur ett helhetsperspektiv, och som vi ser det innefattar det Ride skills, Bike skills och Mind skills. Läs mer om Back 2 Basic Riding här!

Vi jobbar med grunderna i alla nivåer, men tempot och terrängen är olika. Kontroll, fart och stil, oavsett vad du är ute efter så är det grunden som hjälper dig att bygga färdigheter som tar dig mot dina mål. Grunderna, the Basics, är nyckeln till framgång!

XC-kurser
Din cykel är i första hand ett motionsredskap.
Du kör mestadels grusvägar och ibland kör du breda stigar i enklare miljö, utifrån din nuvarande förmåga. Fokuset för dig är konditionsträning.
Du har kanske tävlingar inplanerade i kalendern och du har valt en cykel som skall ta dig till målet lite snabbare.
Våra XC-kurser är för dig som vill lära dig köra mera stig på dina träningspass eller helt enkelt sluta vara bromsklossen så fort du hamnar på en lite knöligare stig.
På dessa kurser får du lära dig att hantera stigar i olika terräng, lutningar och svårighetsgrader beroende på grupp.
Johan har tävlat i de flesta mtb-disciplinerna och det kommer hjälpa dig att utvecklas som mtb-cyklist oavsett vilka mål du har med din cykling.


Trail / All mountain
Stigmysare, trailrider, endurorider eller helt enkelt en person som gillar att cykla i skogen på mindre stigar och även i trail- eller bikeparks.
För dig är cykel mer ett ”lekredskap” där kondition och styrka kommer på köpet.
Du gillar utförsåkning, utmaningar och du är nyfiken på att lära dig ännu mer skills för att göra din cykling både roligare och säkrare inför framtida utmaningar.
Ditt fokus är att ha roligare på cykeln!
Strava eller endurotävlingar hjälper dig att tävla mot dig själv eller polarna men för det mesta så är det äventyret som tar dig ut på cykeln.
Våra kurser hjälper dig att köra med mer kontroll utförs, hoppa och droppa med trygghet samt svänga med fart och flyt.
Du har en heldämpad cykel som du vill lära dig att utnyttja lite bättre.
Johan har gått från rädd och osäker stigcyklist till vinnare inom enduro på kort tid så vi kan lova att han har många ess i rockärmen som kommer ta din stigcykling till nästa nivå oavsett vad du vill göra på din cykel.

Blå eller Röd?
Blå är för dig som vill lära dig grunderna inom stigcykling. Du behöver bli lite mer säker på hur du ska göra ute i terrängen. Du vill bli tryggare på cykeln, lära dig bromsa bättre, ta dig över enklare hinder och du vill ha verktyg för att klara lite trixigare terräng. Om du känner att tighta svängar och lite stökigare stigar och utförsbackarna ibland gör så att du måste kliva av lite för ofta så har du hittat rätt grupp. Den blå gruppen håller ett något lägre tempo och vi håller oss borta från de branta backarna.

Röd passar dig som vågar köra lite fortare och som känner dig rätt så trygg i brötigare och brantare terräng, både nedförs och uppförs. Du hanterar enkla hopp och dropp, medan de större definitivt kan få dig att tveka. Du vill få med dig mer fart ut ur kurvorna, samt även lära dig att bygga fart med hjälp av terrängen.

Känner du dig osäker inför valet av kurs eller gruppnivå så finns vi bara ett samtal eller mail bort.
1. Välj alltid den grupp du tror är enklast för dig!
2. Kontakta oss här.

[alg_back_button]