Steg 1

Pris: 1450:-

Foto: Erik Kilström

När?
Lördag 3/10, 9.00 – 13.00, 6 av 6 platser kvar.
Kostar?
1450:-
Var?
Lugnet, FALUN

Singletrack Steg 1

Målsättning:
Att bli säkrare, tryggare och snabbare på singletracks (stigcykling)!

Vem är du?
Du är ny på MTB, ringrostig eller vill lära dig grunderna på ett nytt sätt.
Inga förkunskaper krävs!

Vad lär du dig?
– Bromsteknik – med hjälp av vår unika bromsteknik, där du bl a får lära dig att separera fram- och bakbroms samt jobba mot bromsen, får du en mycket bättre kontroll på din cykling både när det kommer till att möta hinder, cykla genom tighta kurvor och cykla med både fart och kontroll utförs.
– Förbättrad position – med ett helt nytt sätt att lära dig och förstå positionen över cykeln kommer du förbättra din balans. Det leder till tryggare, säkrare och roligare cykling!
– Rörlighet – genom att bli rörligare på cykeln och låta cykeln röra sig under dig så kommer du uppleva en mycket mer ”avspänd” cykling!
Du kommer passera hinder smidigare, mjukare och effektivare. Och du kommer cykla mycket effektivare i uppförsbackar och få ökad kontroll på utförsåkningen.
– Ögonteknik – lär dig röra dig smidigare i terrängen och hitta bästa vägen genom att använda blicken på ett effektivare sätt och genom att se på terrängen på ett nytt sätt.

Lite Mind skills och Bike skills kommer på köpet och i mån av tid!

Alla kan lära sig att cykla stig!

“En fantastiskt rolig och givande kurs med viktiga grunder i cykling för att kunna utvecklas i olika moment som cyklist.”
– Helena