Trail- och endurokurser

Trail- och endurokurser

Alla våra kurser ges enligt Back 2 Basic Riding-konceptet och det betyder att vi jobbar med cyklingen ur ett helhetsperspektiv.

Här hittar du våra trail- och endurokurser på olika nivå. Alla våra kurser ges enligt Back 2 Basic Riding-konceptet och det betyder att vi jobbar med cyklingen ur ett helhetsperspektiv, och som vi ser det innefattar det Ride skills, Bike Skills och Mind skills. Läs mer om Back 2 Basic Riding här! Vi jobbar med grunderna i alla nivåer, men tempot och terrängen är olika.

Grön, Blå, Röd eller Svart?
Grön är för dig som är helt ny vad det gäller trail och enduro. Det här är den bästa kurs du kan ge dig själv när det kommer till både dig själv och cykeln! Du får lära dig de rätta grunderna från början och slipper lära om.

Med Back 2 Basic får du nycklarna till den cykling du vill uppleva på stigarna. Vi går igenom grundläggande cykelkunskap, mek och bike setup, vi går igenom cykelteknik som blick, position, broms och växling. På köpet får du också lite mind skills, hur du kan hantera tankar och känslor. Vi jobbar utifrån en helhet, Ride skills, Bike skills och Mind skills där alla delar är lika viktiga.

Blå är för dig som vill lära dig grunderna och som gjord för dig som redan åkt en del stig men fortfarande ibland känner dig som en nybörjare. Du behöver bli lite mer säker på hur du ska göra ute i terrängen. Du vill bli tryggare på cykeln, lära dig bromsa, ta dig över hinder och du vill ha verktyg för att klara lite trixigare terräng. men känner att du behöver bli lite mer säker på hur du ska göra ute i terrängen. Om du känner att tighta svängar är en rejäl utmaning, hopp och dropp ger lite väl mycket pirr i magen och lite stökigare och brantare terräng får dig att hellre kliva av cykeln än att stanna kvar på den så är den här nivån något för dig!

Röd passar dig som vågar köra lite fortare och som känner dig rätt så trygg i brötigare och brantare terräng, både nedförs och uppförs. Du tycker enkla hopp och dropp är en piece of cake, medan större definitivt ger dig fjärilar i magen. Platta svängar med bibehållen fart är en utmaning och du trampar rätt mycket generellt för att generera och bibehålla fart.

Svart är till för dig som känner dig mycket erfaren inom mountainbike. Du är en ambitiös och du vill få ännu bättre flyt och fart på stigarna.

Utmaningar kan fortfarande vara platta svängar med fart och kontroll, större hoppp och dropp och blöt, brötig terräng. Du upplever att du kan hantera de flesta situationer (även om hjärtat hamnar i halsgropen ibland), men du vill ha mer teknikförståelse som hjälper dig att bli en ännu säkrare, snabbare och effektivare cyklist. På köpet får du Bike skills och Mind skills som också kommer hjälpa dig att bli ännu säkrare, snabbare och effektivare!

[alg_back_button]